Voor managers die succesvol en inspirerend willen leidinggeven

Artikelen

Marianne SchuttenLeiderschapscoach en –trainer

8 effectieve coachvragen om als manager te stellen

Toen ik voor het eerst ging leidinggeven dacht ik dat ik alle antwoorden moest hebben. Mijn team stelde de vragen en ik gaf de antwoorden. Ik ging ervan uit dat het geven van oplossingen, adviezen en antwoorden dé manier was om mijn team aan te sturen en dingen voor elkaar te krijgen.

...

Lees verder


Stel de juiste vragen!

Een paar weken geleden sprak ik met één van de managers in mijn coachprogramma. Ze was geïrriteerd vanwege een medewerker die niet had gedaan wat ze had gevraagd.

...

Lees verder


Geen vertrouwen. Geen feedback.

Een aantal jaar geleden runde ik een MD programma voor een grote industriële organisatie. We deden veel trainingen over feedback geven. Maar naarmate we meer trainingen deden merkte ik dat het bij een aantal leidinggevenden weinig hielp. 

...

Lees verder


De snelste manier om vertrouwen op te bouwen

Toen ik pas begon met leidinggeven zei mijn toenmalige manager tegen me: ‘Leidinggeven is beïnvloeden en beïnvloed worden.‘  En hij had gelijk. De invloed die je hebt op je team is bepalend voor hoe succesvol en effectief je bent. 

...

Lees verder


De risico’s van complimenten geven

Jaren geleden had ik een collega-manager die compliment op compliment stapelde. Of je nu wel of geen goed of exceptioneel goed werk had verricht. Als je alleen bouwt op waardering geven als manier om je medewerkers aan te sturen dan loop je een aantal flinke risico’s… 

...

Lees verder

Positief Leidinggeven

Je hebt het niet persé nodig om leiding te kunnen geven. Maar wel als je succesvol wilt leidinggeven gedurende een langere periode. Wat je dan absoluut nodig hebt is een positieve houding. Met een positieve houding bedoel ik een positieve kijk op de toekomst, de verwachting dat er over het algemeen goede dingen gebeuren. En zelfs […]

...

Lees verder


css.php